DE KANSEN VAN DYSLEXIE

Workshops

DE KANSEN VAN DYSLEXIE

Wat hebben Adriaan van Dis, Joop van den Ende en Richard Branson met elkaar gemeen? Ze zijn alle 3 dyslectisch. Dyslectici verwerken hun informatie anders en hebben daarmee enkele van ’s werelds grootste uitvindingen, merken en kunst gecreëerd. Toch wordt dyslexie nog steeds als een nadeel ervaren.

Tijdens deze workshop kom je meer te weten over de kansen van dyslexie. Waarom dyslexie bedrijven ook grote voordelen kan brengen. Hoe neurodiversiteit teams kan versterken. De uitdagingen en vooral ook de unieke kwaliteiten die we op de werkvloer van de toekomst goed kunnen gebruiken komen aan de orde. 

DYSLEXIE ALS KANS VOOR HR/ RECRUITMENT

Tijdens deze inspiratiesessie geven we je een kijkje in het brein van dyslectici en kom je meer te weten over de kansen van dyslexie voor de organisatie. Waarom een neurodiverse talentstrategie bedrijven grote voordelen kan brengen. De uitdagingen voor dyslectici in de wervingsprocedures van organisaties en op de werkvloer waardoor er vaak talent verloren gaat. Hoe je dyslectici het beste kan inzetten in jouw organisatie waardoor zij het beste uit zichzelf kunnen halen!  De HOI-foundation heeft als missie: het beeld over dyslexie veranderen van stoornis naar een brein dat anders werkt en eigen voor- en nadelen heeft. 

 

 

CREATIEF DENKEN

Heb jij ook zoveel mooie ideeën maar word je vaak niet begrepen? Heb je soms zoveel ideeën dat je vast loopt omdat je niet weet waar en hoe je moet beginnen? Omdat wij zelf dyslectisch zijn weten we als geen ander hoe lastig dit kan zijn maar hebben we ook ontdekt hoe het ook anders kan!

Tijdens deze workshop zullen we je laten zien hoe je al die ideeën wel over kan brengen op je collega’s/ medestudenten/docenten en hoe je meer orde kan brengen in je ideeën en studie. Zonder ellenlange stukken te hoeven typen of saaie Powerpoints te maken waar niemand echt op zit te wachten.

In 2,5 uur laten we in een online sessie zien hoe het anders kan:
*De kansen van dyslexie en andere manieren van informatie verwerken
*de basis leren van visualiseren of te wel tekenen! (Ja ook als je helemaal niet kan tekenen, geen zorgen) *ervaren hoe je creatief denken kan stimuleren en toepassen in de praktijk
*leren hoe je visuals en templates kunt inzetten om je ideeën over te brengen

Voor wie:
Deze training wordt gegeven vanuit het perspectief van dyslectische professionals maar iedereen die creatiever wil werken is natuurlijk ook zeer welkom.

ANDERS KIJKEN NAAR DYSLEXIE

Dyslectie kun je niet veranderen. Het is het brein dat werkt zoals het werkt. Dat weten we inmiddels, maar hoe los je het machteloze gevoel op? De frustratie wanneer je het idee hebt dat je elkaar niet kunt bereiken en er niet bij hoort? Dat je niet de resultaten haalt die je graag wilt en wil je weten hoe je dat zelf kunt veranderen?

Het heeft allemaal te maken met communicatie. Het lijkt zo simpel en toch is het dat niet. Je denkt dat het duidelijk is en toch komt de boodschap niet over. En voor je het weet beland je in een strijd met je team, omdat jullie elkaars manier van denken niet begrijpen.

In deze workshop zal je in 1,5 uur duidelijk worden dat je dat zelf kunt veranderen, dat je niet afhankelijk bent van de ander(en) of van de omstandigheden. We kijken wat er speelt? Wat communiceer je wel en wat niet? Waar komt het gevoel vandaan dat je er niet (meer) bij hoort en krijg je handvatten waarmee je direct aan de slag kunt.

Voor wie:
Deze workshop wordt gegeven vanuit het perspectief van dyslectische professionals maar iedereen die het gevoel heeft dat die er niet bij hoort is natuurlijk ook zeer welkom.