DE KANSEN VAN DYSLEXIE

Stichting HOI is er!

Stichting HOI is in januari 2016 opgericht door Tamara Vreeken (44). “Na 20 jaar ervaring in de design wereld was ik toe aan een nieuwe uitdaging. Ik wilde dolgraag iets gaan doen met alle kennis die ik heb opgedaan als projectmanager en operations director.
Ik wil graag mijn kennis en talent inzetten voor een hele specifieke doelgroep: dyslectische kinderen. Het klinkt alsof deze twee werelden niet veel met elkaar te maken hebben. Dat zie ik anders. Op de werkvloer werkte ik vaak met super creatieve, dyslectische collega’s. Ik zag ze af en toe flink ploeteren net als ik zelf. En ik kon het niet verbergen dat ik toch elke keer weer verbaasd was dat er in al die jaren nog steeds weinig was veranderd voor de dyslectische scholier.

Na 5 jaar ervaring met mijn drie dyslectische kinderen bij het Regionaal Instituut voor Dyslexie (RID) werd ik in januari 2015 aangesteld tot voorzitter van hun cliëntenraad. Hier kon ik deels doen wat ik wilde doen. Dyslectische kinderen helpen.
Ik merkte dat de RID-behandeling geweldig helpt. Dyslectische kinderen boekten enorme vooruitgang. Maar daarnaast zag ik dat er een deel blijft liggen waar nog niet hard genoeg aan wordt gewerkt. Een deel van deze groep kinderen komt op school nog steeds niet goed uit de verf, hebben weinig zelfvertrouwen en ervaren leren als vervelend.
Langzaamaan ontstond er een helder uitgangspunt: Dyslectische kinderen een schooltijd bieden vol zelfvertrouwen en talentontwikkeling. Ik ga mijn doorzettingskracht, mijn kennis en grote netwerk inzetten om te gaan werken aan mijn droom voor deze kinderen. Eind 2015 kwam het moment dat ik een investeerder vond en een partner. En januari 2016 richtte Marjolein en ik Stichting HOI op. Enorm trots zijn we. En we gaan vol passie de komende periode onderzoek doen. Hopelijk zullen we genoeg geld binnenkrijgen om een Pilotjaar te kunnen 

Marjolein van Trigt (46) is oprichter en eigenaar van Freelancers United. Zij heeft een groot netwerk en veel ervaring op het gebied van het opzetten en managen van een succesvol bedrijf. Haar dochter, zoon en man zijn dyslectisch. Marjolein heeft zich altijd intensief voor ze ingezet en de laatste ontwikkelingen op het gebied van dyslexie gevolgd.

Stichting HOI is in januari 2016 opgericht door Tamara Vreeken (44). Zij vormt samen met Marjolein van Trigt (46) het bestuur. De stichting is op zoek naar een betrokken penningmeester.