DE KANSEN VAN DYSLEXIE

Joop van den Ende steunt HOI

‘Op de lagere school vonden de leerkrachten dat ik maar een vak moest leren waarin ik iets met mijn handen kon doen. Een timmermansopleiding, want voor iets anders was ik niet geschikt. Wat zij niet zagen was dat ik dyslexie had. Als ze mijn handicap toen hadden gesignaleerd had ik professionele hulp kunnen krijgen. Ik blijf trots op mijn opleiding tot timmerman en vind het een mooi beroep. Maar ik had graag de mogelijkheid gehad om ook andere opleidingen te kunnen beginnen. Ik heb daardoor veel tijd verloren. Je kunt alleen maar hopen dat dyslexie zo vroeg mogelijk bij een kind wordt geconstateerd. Ik juich het toe dat de Stichting HOI het initiatief neemt om dyslectische kinderen extra steun te geven bij het ontwikkelen van hun talenten.’