DE KANSEN VAN DYSLEXIE

INSLUITENDE LEZER

De insluitende lezer 

Microsoft Leerhulpmiddelen zijn gratis tools die bewezen technieken implementeren ter verbetering van lezen en schrijven voor studenten. De insluitende lezer helpt dyslectische kinderen met behulp van tekst decoderings-oplossingen en help lezers zelfvertrouwen op te bouwen door middel van functies zoals Regelfocus en Beeldwoordenboek. In de onderstaande filmpjes vind  je meer informatie over de mogelijkheden van de insluitende lezer voor dyslecten van alle leeftijden! 

Bedankt Katja van Well 

De insluitende lezer in teams 

 

Insluitende lezer in Office Lens 

Office Lens is een makkelijke manier om notities en info vast te leggen van whiteboards, boeken, borden, handgeschreven memo’s of iets anders met veel tekst. In Office Lens kan alle tekst in de vastgelegde afbeelding hardop voorgelezen worden met de insluitende lezer.

Kijk hier voor meer informatie. 

Dicteerfunctie

Gebruik de dicteerfunctie om overal op uw pc gesproken woord om te zetten in tekst met Windows 10. Bij dicteren wordt spraakherkenning gebruikt, die is ingebouwd in Windows 10, zodat u niets hoeft te downloaden en installeren om het te gebruiken. Selecteer om te dicteren eerst een tekstveld en druk op de Windows-logotoets  + H om de werkbalk Dicteren te openen. Zeg vervolgens wat u denkt. Als u het dicteren op elk gewenst moment tijdens het dicteren wilt stoppen, zegt u ‘Stop yes dicteren’.

Waar kan ik de insluitende lezer allemaal vinden?