DE KANSEN VAN DYSLEXIE

HOI zoekt….

vrijwilligers die een aantal uren per week of per jaar zich willen inzetten voor onze missie!

Heb je bijzondere (dyslectische of juist geen dyslectische) skills en wil je ons helpen met impact maken? Meld je aan!

Voor een aantal verschillende projecten zoeken we vrijwilligers. Dit kan zijn organisatie-talenten, schrijf- en social media-talenten, hand-uit-de-mouwen-talenten, etc.

Projecten waar we nu mee bezig zijn:

  1. Week van Dyslexie
    Deze bestaat uit verschillende evenementen zoals het Happy Dyslectisch Festival (2 oktober) voor kinderen en hun ouders, Dag van Dyslexie Onderwijs voor onderwijsprofessionals, een grote awareness campagne, en een prijsvraag. Organiseren, aansturen vrijwilligers, social media kanalen besturen, helpen op de evenementen zelf, zijn een aantal van de benodigde hulpvragen.
  2. Happy Dyslectisch CLUB
    We willen alle dyslectische leerlingen graag kennis laten maken met deze CLUB. Om ons psycho-educatie programma bekent te maken bij scholen en ouders hebben we hulp nodig van mensen die het heerlijk vinden zich vast te bijten in zo’n project en de CLUB onder de aandacht brengen bij zo veel mogelijk scholen, scholengemeenschappen, samenwerkingsverbanden etc. 
  3. Opzetten NoticeAbility vakantiekamp
    Voor de 7e en 8e groepers die (bijna) naar de middelbare school gaan, willen we graag zomerkampen gaan opzetten. In deze kampen zullen dyslectische kinderen hun kwaliteiten gaan ontdekken, leren ze hun kwaliteiten inzetten en werken ze samen naar een heel tof eindproduct. Hiervoor zouden we graag een organisatie-talent willen aantrekken die ons helpt bij het opzetten van de kampen.

  4. En nog veel meer bijzondere projecten met impact…
HOI biedt….

een werkomgeving waarin je jezelf kan zijn, je gezien wordt voor waar je goed in bent, je de ruimte krijgt om te excelleren!

HOI is….

een groeiende ANBI stichting die zich bezighoudt met het beeld van dyslexie verschuiven van ’stoornis’ naar ‘een brein met uitdagingen én kwaliteiten’! Het is de hoogte tijd dat dyslectici ook gezien worden voor waar ze goed in zijn juist doordát ze dyslectisch zijn. De kennis over de kansen van dyslexie is bij de meeste mensen beperkt en daar wil HOI snel verandering in brengen. Zodat dyslectici met meer zelfvertrouwen hun potentieel kunnen bereiken! 

Ben je geïnteresseerd of heb je nog vragen? 

Laat het Tamara Vreeken weten via tamara@hoi-foundation.nl