DE KANSEN VAN DYSLEXIE

TRAINING EN CONSULTANCY

Wat hebben ondernemers als Joop van den Ende en Richard Branson, filmproducent Steven Spielberg, Apple oprichter Steve Jobs, schrijver Adriaan van Dis, fotograaf Jimmy Nelson en 50% van de werknemers bij NASA met elkaar gemeen? Ze zijn allen dyslectisch. Ook hebben ze allen moeite gehad binnen bedrijven omdat ze niet begrepen werden, moeite met het schrijven van een solicitatiebrief of het maken van een assessment. 

Dyslexie, dyspraxie, dyscalculie, ADHD, ADD etc staan bekend als beperking maar kunnen werkgevers ook grote voordelen brengen. Des te groter de diversiteit in breinen, des te groter de diversiteit in perspectieven, talenten, en manieren van denken. Daarmee komt een grotere kans op een orginele visie, oplossing of creatieve ideeën. 

Het World Economic Forum heeft een lijst met fundamentele waarden heeft uitgebracht waar professionals in de toekomst meer en meer aan moeten voldoen. Deze waarden liggen één op één met de kenmerkende waarden van een dyslect. Kortom dyslexie en neurodiversiteit is heel belangrijk voor iedere organisatie om op in te spelen als het gaat om talent maar ook om het welzijn van medewerkers. Schaamte, stress en onbegrip onder dyslectici is meestal een groter probleem op het werk dan lezen en schrijven. 

Met kennis over de voor- en nadelen van dyslexie/neurodiversiteit kunnen bedrijven vooral gebruik maken van de talenten. Inzien dat een ander denkend brein voor sommige positites zelfs de beste invulling kan zijn. Het belang van kennis geldt niet alleen voor de werkgever maar ook voor collega’s en de dyslectici zelf. Een team wordt effectief als mensen elkaar begrijpen en elkaars toegevoegde waarde gebruiken. 

Wij komen graag deze kennis overbrengen binnen uw bedrijf dmv 

  • Inspiratie sessies
  • trainingen voor HR, recruitment, talent acquisition specialisten, managers en teams 
  • Trainingen voor dyslectici 
  • Coaching voor dyslectici 
  • Consultancy 

Meer informatie?

Neem contact met ons op