DE KANSEN VAN DYSLEXIE

Let’s change the conversation on dyslexia!

 

Wat hebben ondernemers als Joop van den Ende en Richard Branson, filmproducent Steven Spielberg, Apple oprichter Steve Jobs, schrijver Adriaan van Dis, fotograaf Jimmy Nelson en 35% van de ondernemers in de UK  met elkaar gemeen? Ze zijn allen dyslectisch. Ook hebben ze allen moeite gehad binnen bedrijven omdat ze niet begrepen werden, moeite met het schrijven van een sollicitatiebrief of het maken van een assessment. 

Dyslexie, dyspraxie, dyscalculie, ADHD, ADD etc staan bekend als beperking maar kunnen werkgevers ook grote voordelen brengen. Des te groter de diversiteit in breinen, des te groter de diversiteit in perspectieven, talenten, en manieren van denken. Daarmee komt een grotere kans op een originele visie, oplossing of creatieve ideeën. 

Het World Economic Forum heeft een lijst met fundamentele waarden heeft uitgebracht waar professionals in de toekomst meer en meer aan moeten voldoen. Deze waarden liggen één op één met de kenmerkende waarden van een dyslect. Kortom dyslexie en neurodiversiteit is heel belangrijk voor iedere organisatie om op in te spelen als het gaat om talent maar ook om het welzijn van medewerkers. Schaamte, stress en onbegrip onder dyslectici is meestal een groter probleem op het werk dan lezen en schrijven.  

Focussen op remediëring is goed bedoeld, maar verwachten dat dyslectici zich aanpassen, voorkomt dat organisaties de volledige waarde van de dyslexie kunnen inzien. Met kennis over de voor- en nadelen van dyslexie/neurodiversiteit kunnen bedrijven vooral gebruik maken van de talenten. Inzien dat een ander denkend brein voor sommige posities zelfs de beste invulling kan zijn. Het belang van kennis geldt niet alleen voor de werkgever maar ook voor collega’s en de dyslectici zelf. Een team wordt effectief als mensen elkaar begrijpen en elkaars toegevoegde waarde gebruiken.

Wij ondersteunen  u om een organisatie te worden die de voordelen van dyslexie waardeert en in te zetten als een voordeel in de veranderende wereld van werk!  

  • Workshops
  • Coaching voor dyslectici 
  • Het ontwikkelen van een (neuro)divers talent strategie en het aantrekken van talent
  • Empowerment voor dyslectici en managers voor een “strength based” cultuur
  • Verbinden: Ontwikkelen van effectieve en innovatieve (neuro) diverse teams. 

Meer informatie? Neem contact met ons op via info@hoi-foundation.nl

 

“Attracting neurodiverse talent, including individuals with dyslexia, provides an opportunity for organisations to harness the fullest range of skills and perspectives. Our business looks to diversity of thought to remain competitive, continuously innovate and drive better business performance.”  Justine Campbell, Managing Partner, Talent, EY UK&I

“The workforce of today and tomorrow needs dyslexic thinking, and dyslexic individuals should no longer be expected to ‘fit in’ but ‘stand out’, and focus on their strengths.’ Kate Griggs, founder Made  by Dyslexia