DE KANSEN VAN DYSLEXIE

HOI OUDERS COACHING

HOI OUDERS MENTORING

Ouders zijn van kinderen die dyslectisch zijn is op meerdere vlakken een uitdaging. Vaak zijn er twijfels over het gedrag van een kind en twijfel je of je het wel goed doet als ouder. Ouders zitten met veel vragen, zoals:

  • Waarom heeft mijn kind zo veel moeite met de lessen op school?
  • Waarom is mijn kind zo vaak boos?
  • Hoezo begrijpt mijn kind niet wat ik hem net nog heb uitgelegd?
  • Waarom vergeet hij weer zijn spullen en luistert hij niet als ik iets vraag?

We spreken uit ervaring als we zeggen dat deze kinderen dit niet met opzet doen. Het dyslectische brein werkt gewoon anders en dat vraagt om een andere aanpak om ruis in de communicatie te voorkomen.

HOI helpt je een andere kijk te krijgen op de situatie en niet alleen op je kind. Ook de gevoelens van jou als ouder zijn belangrijk. We begrijpen dat het niet makkelijk is om te zien dat je kind achterblijft op school. Succes op school wordt in onze maatschappij als een graadmeter voor intelligentie beschouwd en we willen allemaal het beste voor ons kind. Toch is zelfvertrouwen een veel belangrijkere​ factor voor succes in de toekomst. Hier ligt ook gelijk het gevaar, aangezien kinderen met dyslexie dagelijks worden blootgesteld aan falen. Het is van groot belang dat je als ouder je kind leert omgaan met falen. Samen gaan we dan ook aan de slag met het ontwikkelen van een plan met als doel: een positief kind. De resultaten zullen dan vanzelf volgen: op school, thuis en daarbuiten!

HOI 1 op 1 sessies

​​In de HOI één-op-éénsessies werken we samen met jullie aan de volgende 5 thema’s:

Thema ​1. Hoe werkt het dyslectische brein? HOI begrijpt de voordelen en de uitdagingen van de dyslectische denkstijl. Wij zijn op de hoogte van de meest moderne neuro-wetenschap over de verschillende manieren van leren. Deze kennis willen wij graag met jullie delen, zodat je als ouder begrijpt wat de uitdagingen zijn die je kind beïnvloeden op cognitief, gedragsmatig en emotioneel niveau.  

Thema 2. Accepteer dyslexie HOI weet dat het niet makkelijk is wanneer je kind anders is dan de rest van de klas. Het vraagt veel inzet en geduld, ook van een ouder. Toch is het heel belangrijk dat je dyslexie echt accepteert. Een kind voelt het vaak heel goed aan als een ouder niet helemaal oprecht is en neemt dat over. Wij ondersteunen en adviseren je daar waar nodig.

Thema 3. Bepaal de krachten van je kind Bepaal de specifieke talenten van je kind en creëer een leerplan gebaseerd op deze talenten.

Thema 4. Communiceren met je kind en school Leer hoe je met je kind kunt communiceren over dyslexie en de emotionele uitdagingen. Wat doe ik als mijn kind zegt dat het dom is? Wat doe ik als mijn kind niet wil lezen? Hoe geef ik mijn kind meer zelfvertrouwen? Hoe help ik mijn kind met tegenslagen, faalangst of schaamte? Daarnaast hebben we het over hoe je het beste kunt communiceren met de school en leerkrachten. Hoe krijg ik het beste voor mijn kind?

Thema 5. Hulpmiddelen Leer meer over de beschikbare hulpmiddelen en het gebruik daarvan, zodat je kind beter kan laten zien wat hij kan en de leerkracht je kind beter ‘ziet’.  

We gaan uit van 4 tot 6 sessies. Maar omdat elk kind, iedere ouder en elke situatie uniek is, zullen we samen een plan op maat ontwikkelen.

Meer informatie?

Neem contact met ons op