In deze sneak peak zie je de eerste film van het lesprogramma en daar zijn we apentrots op. Hiermee kunnen we echt een verschil gaan maken voor zoveel dyslectische kinderen.
Kijk hier voor meer informatie over het lesprogramma en de pilot.
Deel dit:
Mooi nieuws. Samenwerken vinden we enorm belangrijk. Hoe meer mensen onze kennis tot zich nemen en daarmee dyslectische kinderen kunnen helpen hoe beter! Trots op onze beginnende samenwerking met Het ABC.
‘Als HOI de kinderen laat doen waar ze goed in zijn, krijgen ze zelfvertrouwen en vinden ze onbewust oplossingen voor de dingen die ze moeilijk vinden. Dáár geloof ik in!’
Het is tijd om in te zien dat het brein van een dyslecticus gewoon anders in elkaar zit. Wetenschappers hebben het aangetoond, maar dit is helaas nog niet algemeen bekend.
Iedere school wil het beste uit hun leerlingen halen dat erin zit. En dat hun leerlingen met plezier naar school gaan. Maar in ons schoolsysteem is dat niet altijd even makkelijk. Zo zie je als leerkracht hoe je dyslectische leerlingen worstelen, vaak falen en niet meer gemotiveerd zijn of zelfstandig aan het werk gaan. Hun zelfbeeld daalt onder nul. Wat kan je doen, naast het volgen van het dyslexie-protocol?
HOI komt graag naar de school tijdens een studiedag en gaat hiermee met jullie aan de slag.
“Aan het feit dat dyslexie bestaat, twijfelt geen enkele zichzelf respecterende wetenschapper”, zegt Reij van het Nederlands Kwaliteitsinstituut Dyslexie (NKD). Hij meent dat in het artikel dat donderdag 9 februari in het AD stond, dyslexie op een hoop wordt gegooid met andere leesproblemen.
Onze kinderen hebben 21e eeuwse vaardigheden nodig om nog banen te kunnen krijgen in hun leven. Wat blijkt… 7 van de 11 vaardigheden passen perfect bij de dyslectische vaardigheden!