Dyslexie is geen probleem, maar een kans

HOI KNOWLEDGE LAB

“Kennis is macht, maar kennis delen is kracht”

Wij zien kennis en kennis delen als de basis van onze beweging. Kennis is cruciaal voor iemand om tot acceptatie te komen. Hoe meer kennis, hoe positiever de attitude van de omgeving, maar vooral van de dyslectici zelf. Met kennis en begrip kunnen we praten in mogelijkheden, in plaats van beperkingen. 

HOI werkt aan een databank waar de laatste neurologisch wetenschappelijke onderzoeken over dyslexie te vinden zijn. En waar ook informatie te vinden is over sociaal emotionele ontwikkelingen en de nieuwste technologische ontwikkelingen. De wens is om, in samenwerking met universiteiten, onze eigen onderzoeken te initiëren. Er is nog zo veel te ontdekken.

Tot nu toe ligt in Nederland de focus van onderzoek vooral op de lees-, schrijf- en rekenbeperkingen. Dit is zeker belangrijke informatie, maar dyslexie veel meer dan dat. Zoals het normale brein niet bestaat, werkt ook ieder dyslectisch brein op zijn eigen manier. Vanuit het buitenland is er al veel informatie beschikbaar over dyslexie en het geheugen, verwerken van informatie, moeilijk zichtebare vormen van dyslexie, schaamte etc. 

Wij zijn nu druk bezig om zoveel mogelijk informatie te verzamelen in onze community. Meld je aan en we houden je op de hoogte. Volg ons ook op Facebook voor het laatste nieuws.