Dyslexie is geen probleem, maar een kans

HOI BEWEEGT

HOI’s ultieme missie is een wereld creëren waarin men de unieke manier van denken van iemand met dyslexie beter begrijpt en waardeert. Een wereld waarin men onderkent dat elk brein anders werkt en ‘normaal’ niet bestaat.

HOI – de hoofdletters H, O en I zijn de enige letters in het alfabet die je ongestraft kunt draaien en flippen – is opgezet door dyslectici voor dyslectici, en voor iedereen die met dyslexie te maken heeft. HOI zal, aan de hand van de moderne neurologische wetenschap, laten zien dat dyslexie zoveel meer is dan moeite hebben met lezen, schrijven en rekenen. Het dyslectische brein functioneert anders dan anders, met de bijkomende beperkingen en mogelijkheden. HOI deelt kennis en ervaringen op dat gebied, maar wil vooral ook dat kinderen weer met plezier leren en succes ervaren. Wij bij HOI kunnen dyslectische kinderen hun talenten laten ontdekken, ze zo zelfvertrouwen geven en ze weer laten geloven dat ze meer zijn dan hun ‘probleem’.

HOI Academy

Een van de grootste problemen bij dyslexie is het gebrek aan kennis. Op scholen, thuis, bij bedrijven en zeker ook bij dyslectici zelf. Binnen het huidige systeem wordt de oplossing gezocht in het beter laten lezen en schrijven van kind. Er wordt geen aandacht besteed aan de overige neurologische of emotionele verschillen die een probleem kunnen vormen als deze niet begrepen worden. Het doel van de academy is dan ook iedereen die met dyslexie te maken heeft meer relevante wetenschappelijke kennis te bieden.

De Academy heeft daarvoor de volgende mogelijkheden

Voor kids:
Voor ouders:
Voor scholen 
Voor bedrijven

Hou onze facebook in de gaten voor meetups voor partners, opa’s, oma’s, tantes en nog veel meer. 

HOI Knowledge Lab 

Met het kenniscentrum werken we aan een platform voor wetenschappelijk onderbouwde informatie, gerelateerd aan dyslexie. Wat betreft lezen, maar ook onderwerpen als de neurologische verschillen, het werkgeheugen, aandacht, schaamte en andere informatie om het leven voor dyslectici makkelijker te maken, komen hier aan bod.

Meld je aan! We houden je graag op de hoogte van het laatste nieuws over het platform.

HOI Community

HOI ziet keer op keer veel ouders die met vragen zitten. Aan de andere kant zijn er ook veel ouders die al positieve en negatieve ervaringen hebben. De community biedt een platform om zoveel mogelijk van deze ervaringen te kunnen delen. Wat werkte voor jouw kind en wat werkte absoluut niet!
De kracht en steun van een groep gemotiveerde ouders is van groot belang om onze missie te laten slagen.

Steun HOI en help ons ultieme doel te bereiken, doneer.