DE KANSEN VAN DYSLEXIE

HOI BESTUUR

Met veel enthousiasme vervul ik de rol als voorzitter van de HOI Foundation. Wij hebben zelf een dyslectische dochter van 8 jaar met veel talenten en de missie van de Foundation ligt me na aan het hart.
Ik heb lange tijd een eigen in- en exportonderneming gehad en uit die jaren een stevig netwerk overgehouden. Ik verwacht met mijn kennis en ervaring de missie van de HOI Foundation zichtbaarder te maken in onze samenleving en de organisatie naar een hoger plan te tillen.

Drie weken nadat mijn dochter haar dyslexieverklaring kreeg kwam ik in aanraking met HOI. Ik werd gelijk gegrepen door het enthousiasme en positiviteit waarmee de krachten van dyslectische breinen worden omarmd en hoe dyslecten en niet-dyslecten daarvan te doordringen. Mijn dochter en ik werden gelijk vrijwilliger bij HOI, maar ik wilde graag nog meer bijdragen. De kans om toe te treden tot het bestuur, heb ik dan ook gegrepen.

Naast HOI maak ik mij hard voor alle kinderen die buiten de lijntjes vallen als MR lid op een middelbare school en verdien ik de kost als concern controller bij een woningcorporatie.

 

Als moeder van twee dyslectische kinderen ging ik op zoek naar een ander geluid over dyslexie. Dat vond ik bij HOI: focus op talenten, op waar je goed in bent juist door je dyslexie, op kansen in plaats van beperkingen. Ik geloof er heel erg in dat die focus je verder brengt in het leven.
De positieve insteek en de tomeloze energie om het brede beeld van dyslexie onder de aandacht te brengen is zo aanstekelijk, dat ik daar zelf aan wil bijdragen. Door mijn analytisch vermogen en projectmatige ervaring in te zetten en mensen met elkaar te verbinden, hoop ik (nog) meer dyslecten te bewegen van schaamte naar trots en dat we als maatschappij het dyslectische talent meer omarmen en benutten.