DE KANSEN VAN DYSLEXIE

HOI BESTUUR

Met veel enthousiasme vervul ik de rol als voorzitter van de HOI Foundation. Wij hebben zelf een dyslectische dochter van 8 jaar met veel talenten en de missie van de Foundation ligt me na aan het hart.
Ik heb lange tijd een eigen in- en exportonderneming gehad en uit die jaren een stevig netwerk overgehouden. Ik verwacht met mijn kennis en ervaring de missie van de HOI Foundation zichtbaarder te maken in onze samenleving en de organisatie naar een hoger plan te tillen.

Als werknemer in de afgelopen 16 jaar weet ik maar al te goed hoe mijn dyslexie mijn carrière op de werkvloer heeft beïnvloed. Mijn Dyslexie gaf me een voorsprong binnen veel strategische en innovatieve onderwerpen en projecten, hoewel het altijd erg moeilijk was om deze voorsprong te combineren met de dagelijkse praktijk binnen een zakelijke omgeving. Daarom is het zo belangrijk dat een Stichting als HOI bestaat met de missie om de wereld te vertellen en laten zien dat Dyslexie zoveel meer biedt dan een leerstoornis.
Als penningmeester wil ik graag de komende jaren helpen bij het financieel gezond houden van de stichting voor de langere termijn.

 

Als moeder van twee dyslectische kinderen ging ik op zoek naar een ander geluid over dyslexie. Dat vond ik bij HOI: focus op talenten, op waar je goed in bent juist door je dyslexie, op kansen in plaats van beperkingen. Ik geloof er heel erg in dat die focus je verder brengt in het leven.
De positieve insteek en de tomeloze energie om het brede beeld van dyslexie onder de aandacht te brengen is zo aanstekelijk, dat ik daar zelf aan wil bijdragen. Door mijn analytisch vermogen en projectmatige ervaring in te zetten en mensen met elkaar te verbinden, hoop ik (nog) meer dyslecten te bewegen van schaamte naar trots en dat we als maatschappij het dyslectische talent meer omarmen en benutten.