Dyslexie is geen probleem, maar een kans

HET LESPROGRAMMA

Wij hebben het lesprogramma van NoticeAbility met als thema ‘Ondernemen en Innoveren’ naar Nederland en België gehaald! We zijn heel trots op deze exclusieve samenwerking. Het lesprogramma sluit precies aan op onze doelstelling om dyslectische kinderen meer kennis te geven over hun dyslectische voordelen en zo hun zelfvertrouwen te versterken. Dat alles gebaseerd op de neurologische wetenschap en in samenwerking met universiteiten zoals Harvard, Harvard Business School en Boston University.

Het lesprogramma

Het lesprogramma ‘Ondernemen en Innoveren’ is ontwikkeld voor 8e groepers en bestaat uit 10 lesweken.  Op projectmatige, visuele en ervaringsgerichte wijze wordt de lesstof behandeld. In elke les wordt stilgestaan bij de specifieke vaardigheid van het dyslectische brein. Zo ervaren de kinderen keer op keer dat ze speciale vaardigheden hebben en geen kinderen zijn met alleen maar een probleem. Sterker nog, in het lesprogramma leren ze deze vaardigheden te versterken.

De leerlingen zullen één keer in de week samenkomen en in KERN-groepjes, onder begeleiding van de HOI teamleden, projecten uitvoeren. De HOI teamleden zijn opgeleid en gecertificeerd door NoticAbility. Het grootste deel van het programma volgen ze via een visueel ingericht e-learning platform (met video-instructie, illustraties en audiopresentaties van onder andere Waldemar Torenstra, Boris Veldhuijzen van Zanten en Roos Renfurm).

Schrijf uw kind nu in voor de NoticeAbility pilot  

Vervolg thema’s

Naast het ‘Ondernemen en Innoveren’ lesprogramma worden er op dit moment door NoticeAbility meerdere nieuwe lesprogramma’s ontwikkeld met thema’s als:

De thema’s zijn bewust gekozen. Ze zijn gebaseerd op de neurologisch bewezen vaardigheden van het dyslectische brein (M.I.N.D. strengs). HOI hoopt met steun van verschillende fondsen ook deze vervolg thema’s naar Nederland te halen.

Schrijf uw kind nu in of kijk voor meer informatie op de FAQs, meer informatie over de pilot en de resultaten uit amerika. Mocht u nog vragen hebben dan horen we die graag op info@hoi-foundation.nl of 06-22661554.