Dankzij de toezegging van het Mr. August Fentener van Vlissingen Fonds kunnen we de eerste stappen zetten met het ontwikkelen van het educatieve programma. Heel hartelijk bedankt voor jullie steun en vertrouwen in HOI.
Deel dit:
De baanbrekende, nieuwe theorie van dr. Helen Taylor over het ontstaan van de cognitieve evolutie van de mens, complementaire cognitie genaamd, laat zien dat onze voorouders zich moesten aanpassen aan enorme verschillen in klimaat en milieu. Om te overleven pasten ze zich niet alleen fysiek aan, maar ontwikkelden ze ook verschillende breinen: elkaar aanvullende manieren van denken. Vergelijk het met de leden van een team, elk met eigen vaardigheden, die met elkaar samenwerken om de beste resultaten te verkrijgen. Individuele leden van onze soort hebben dus elkaar aanvullende breinen. En zo is dyslexie, dat nu nog vaak als stoornis wordt gezien, een neurocognitieve specialisatie.
De presentatie van Stephanie Raber, was een groot succes. ‘Beste en leerzaamste presentatie sinds tijden’, ‘emotioneel en geraakt door de kwetsbaarheid van Stephanie’, ‘een feest der herkenning’ zijn enkele van de reacties.
‘Ik juich het toe dat de Stichting HOI het initiatief neemt om dyslectische kinderen extra steun te geven bij het ontwikkelen van hun talenten.’
Stichting Dyslexie Fonds (SDF) heeft, na onze presentatie aan het voltallige bestuur, onze aanvraag gehonoreerd! Daar zijn we enorm blij mee. Hierdoor kan HOI kan aan de slag met de eerste stap. Bedankt SDF, voor jullie enthousiaste reacties en jullie vertrouwen in ons.
Uit onderzoek blijkt dat bijna drie keer zo veel dyslectische kinderen last hebben van faalangst, somberheid, schaamte en slecht zelfbeeld dan andere leerlingen. Ben Foss heeft een mooie TedX talk over schaamte gegeven.
Over de mogelijkheden van het dyslectische brein.