Dyslexie is geen probleem, maar een kans

Privacyverklaring

Wij zijn erg blij dat je onderdeel bent van de HOI beweging. De verwerking van jouw persoonsgegevens vindt plaats met de grootst mogelijke zorgvuldigheid en met inachtneming van de Europese Algemene Verordening Gegevensverwerking (AVG), alsmede op het moment van verwerking actuele nationale wet- en regelgeving.

Op deze pagina laten we je weten welke gegevens we verzamelen als je onze website gebruikt, waarom we deze gegevens verzamelen en hoe we hiermee jouw gebruikservaring verbeteren. Zo snap je precies hoe wij werken.

Dit privacybeleid is van toepassing op alle producten en diensten van Stichting HOI, (hierna te noemen ‘HOI’).

  Je dient je ervan bewust te zijn dat HOI niet verantwoordelijk is voor het privacybeleid van andere sites en bronnen. Door gebruik te maken van deze website geef je aan het privacy beleid te accepteren.

HOI respecteert de privacy van alle gebruikers van haar site en draagt er zorg voor dat de persoonlijke informatie die je ons verschaft vertrouwelijk wordt behandeld. Tevens zijn onze computers beveiligd met een wachtwoord.

Verantwoordelijke

De Verantwoordelijke voor de verwerking van persoonsgegevens is: 

Stichting HOI 
Dintelstraat 77-2
1079 BA Amsterdam  
www.hoi-foundation.nl
info@hoi-foundation.nl
KvK nr 65292901

Verwerking persoonsgegevens

HOI behandelt persoonsgegevens vertrouwelijk en zorgvuldig en verwerkt gegevens in overeenstemming met de bepalingen van de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG). 

HOI verzamelt persoonsgegevens bij deelname aan HOI evenementen en activiteiten, een donatie, het inschrijven voor de HOI community en nieuwsbrief of het aangaan van een sponsorship of samenwerking. Deze gegevens worden verwerkt ten behoeve van de administratie, leveringen en/of om betrokkenen optimaal te kunnen begeleiden en ondersteunen. De gegevens worden daarnaast gebruikt om betrokkenen op de hoogte te houden van evenementen en activiteiten van HOI. 

Indien je geen prijs meer stelt op deze informatie, dan kun je hiervoor te allen tijde afmelden door gebruik te maken van onze contactpagina. Wij bewaren je persoonsgegevens niet langer dan noodzakelijk is om de in deze privacyverklaring genoemde doeleinden te bereiken. 

HOI verzamelt de volgende gegevens:

  • NAW-gegevens 
  • e-mailadres
  • optionele toegevoegde gegevens zoals foto, connectie tot dyslexie en bio.

Communicatie 

Wanneer je een e-mail of andere berichten naar ons verzendt, is het mogelijk dat we die berichten bewaren. Soms vragen wij je naar je persoonlijke gegevens die voor de desbetreffende situatie relevant zijn. Dit maakt het mogelijk jouw vragen te verwerken en jouw verzoeken te beantwoorden. De gegevens worden opgeslagen op eigen beveiligde servers van HOI of die van een derde partij.

Bewaarduur van persoonsgegevens

HOI zal de verzamelde persoonsgegevens niet langer bewaren dan strikt nodig is, of wettelijk geregeld is, om de doelen te realiseren waarvoor de gegevens zijn verzameld. Hiervoor hanteren wij per doel de volgende bewaartermijnen:

• Wettelijke grondslag: HOI houdt zich aan de wettelijke bewaartermijnen.
• Marketingdoeleinden: totdat HOI niet meer actief is als stichting
• Verzenden nieuwsbrieven en/of reclame: tot de ontvanger zich uitschrijft
• Telefonisch contact: totdat HOI niet meer actief is als stichting
• Informeren over wijzigingen van diensten: totdat HOI niet meer actief is als stichting of de persoon vraagt om te worden verwijderd

Cookies  

Onze website maakt gebruik van sessie cookies.

Sessie cookies: Met behulp van een sessie cookie kunnen we zien welke onderdelen van de website je met dit bezoek hebt bekeken. Wij kunnen onze website daardoor zoveel mogelijk aanpassen op het surfgedrag van onze bezoekers. Deze cookies worden automatisch verwijderd zodra je jouw browser afsluit.

Onze website plaatst cookies om de volgende redenen:

Google Analytics (tracking cookie): Meten hoe je de website gebruikt en hoe je ons hebt gevonden en hier met rapportages inzicht in proberen te verkrijgen.

Facebook (Social Media cookie): Met deze cookie is het mogelijk om onze Facebookpagina te ‘liken’. Deze button werkt door middel van code die van Facebook zelf afkomstig is.

Twitter (Social Media cookie): Met deze cookie is het mogelijk om onze Twitterpagina te volgen. Deze button werkt door middel van code die van Twitter zelf afkomstig is.

Linkedin (Social Media cookie): Met deze cookie is het mogelijk om onze Twitterpagina te volgen. Deze button werkt door middel van code die van Twitter zelf afkomstig is.

AddThis (Social Media cookie): Met deze cookie is het mogelijk om onze content te delen via Facebook, Twitter, Hyves en diverse andere social media sites.

Cookies uitzetten 

De meeste browsers zijn standaard ingesteld om cookies te accepteren, maar je kunt je browser opnieuw instellen om alle cookies te weigeren of om aan te geven wanneer een cookie wordt verzonden. Het is echter mogelijk dat sommige functies en services, op onze en andere websites, niet correct functioneren als cookies zijn uitgeschakeld in je browser.

Derden 

Wij maken gebruik van de volgende derde partijen:

  • Mailchimp (i.v.m. het versturen van onze nieuwsbrieven)
  • Google Analytics
  • Facebook (like-knop)
  • LinkedIn (like-knop)
  • Betaaldiensten (Mollie)

De gegevens zullen enkel gebruikt worden ten behoeve van het doel van de betreffende applicatie en zullen niet verder verspreid worden.

Medewerkers

Onze werknemers zijn verplicht om de vertrouwelijkheid van je gegevens te respecteren.

Aanpassen/uitschrijven dienst nieuwsbrief 

Onderaan iedere mailing vind je de mogelijkheid om je gegevens aan te passen of om je af te melden.

Recht op inzage, correctie, verwijdering, bezwaar en overdraagbaarheid van gegevens

Als bezoeker van onze website, kan je te allen tijde een verzoek indienen om je gegevens te bekijken, aan te passen of volledig te wissen. Mocht dit het geval zijn, mail dan je verzoek naar info@hoi-foundation.nl o.v.v. gegevens. Binnen 4 weken wordt je verzoek verwerkt en ontvang je per mail een bevestiging. Als je je gegevens aan wilt passen of jezelf uit onze bestanden wilt laten halen, kan je contact met ons op nemen. Zie onderstaande contactgegevens.

Jouw wettelijke rechten

Als je vragen hebt of wilt weten welke persoonsgegevens wij van je hebben, dan kun je altijd contact met ons opnemen. Dit kan je doen door, een e-mail te sturen via info@hoi-foundation.nl, of door telefonisch contact met ons op te nemen.

Je hebt de volgende rechten:

•    uitleg krijgen over welke persoonsgegevens we hebben en wat we daarmee doen;
•    inzage in de precieze persoonsgegevens die we hebben;
•    het laten corrigeren van fouten;
•    het laten verwijderen van verouderde persoonsgegevens;
•    intrekken van toestemming;
•    bezwaar maken tegen een bepaald gebruik;
•    overdraagbaarheid van gegevens.

Let op dat je altijd duidelijk aangeeft wie je bent, zodat we zeker weten dat we geen gegevens van de verkeerde persoon aanpassen of verwijderen.

Autoriteit Persoonsgegevens

Natuurlijk helpen wij je ook graag verder als je klachten hebt over de verwerking van jouw persoonsgegevens. Op grond van de privacywetgeving heb je het recht om een klacht in te dienen bij de Autoriteit Persoonsgegevens tegen onze verwerkingen van jouw persoonsgegevens. Je kunt hiervoor contact opnemen met de Autoriteit Persoonsgegevens.

Versie 1.0 Deze pagina is voor het laatst aangepast op 23-05-2018.

 .