DE KANSEN VAN DYSLEXIE

Boris Veldhuijzen van Zanten steunt HOI

Boris Veldhuijzen van Zanten is succesvolle ondernemer en de oprichter van The Next Web (TNW), het platform dat wereldwijd wordt gezien als dé autoriteit op het gebied van technologische innovatie. Daarnaast organiseert TNW een zeer goed bezochte tech-congres in Amsterdam, Sao Paulo en NYC. Met TNW Labs lanceert Boris zijn eigen start-ups, met succes.

Boris is dyslectisch en ziet dat niet als probleem. HOI sprak met hem via de digitale weg: “Tegenwoordig als ik mensen tegen kom die me vertellen dat hun kind dyslectisch is zeg ik direct “Gefeliciteerd!” en dan vertel ik dat de meeste schrijvers, architecten, wetenschappers en kunstenaars dyslectisch zijn, en het betekent dat je anders, creatiever en beter bent in problemen oplossen dan de meeste anderen. Het enige nadeel is dat de wereld ‘anders’ nog beschouwd als ‘minder’ of ‘lastig’. Toen ik jong was werd ik bestempeld als lui en dom, en het duurde tot mijn 12de voor iemand bedacht dat ik misschien dyslectisch was. Mijn ouders hebben altijd vertrouwen in me gehad en maakten me vroeg al duidelijk dat ik wel slim was, maar duidelijk anders dan anderen. Daardoor heb ik me goed kunnen ontwikkelen en heb geleerd mijn handicap (waarom noemen we het nog zo?) te accepteren als talent en ‘competitive edge’. Ik ben blij dat ik nu kinderen kan uitleggen dat dyslexie iets moois is en dat de enige uitdaging nog is om de rest van de wereld dat te laten in zien. Hier is HOI hard mee bezig en daarom steun ik ze!”